KREKERI OD CELOG ZRNA HELJDE


Krekeri od celog zrna heljde

Ovakve zanimljive grickalice mogu biti savršen obrok za poneti, jer su savršena zamena za hleb. Lako se spremaju i sve što duže stoje, lepši su, po mom mišljenju savršeno se slažu sa puterom od suncokreta. 
Potrebno je:
  • 100 gr zrna heljde
  • 50 gr ovsenih mekinja
  • 150 gr ovsenog brašna
  • 100 gr brašna od leblebija
  • 4 kašike mlevenog lana
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 550 ml tople vode
Sve dobro izmešati i ostaviti 10 sati da fermentiše. Nakon toga dodati:
  • 1 kašičicu soli 
  • Pola kašičice praška za pecivo 
Zagrejati rernu na 220°C, testo sipati u veliki dublji pleh, najbolje onaj od rerne, i staviti da se peče 15 minuta, izvaditi iz rerne i iseći jednake pravougaonike, zatim vratiti da se peče na 250°C još 30 minuta.
Prelepi su i topli i hladni. 


Коментари

Популарни постови