EKSPERIMENTIŠEMO - HLEB SA KISELOM VODOM


Eksperimetišemo
Hleb sa kiselom vodom

Odavno sam shvatila da kisela voda pomaže testu bez kvasca da naraste, a prošle godine sasvim slučajno sam otkrila da topla kisela voda čuda čini. 
Za ovaj hleb sam zamesila:
  • 400 gr crnog pšeničnog brašna tip 1100
  • 1 kašičicu soli
  • Pola kesice praška za pecivo
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 ml tople kisele vode
Pomešati prvo suve sastojke, sipati maslinovo ulje, zatim ugrejati kiselu vodu da bude mlaka i dobro je umešati sa ostalim sastojcima. Pre svega toga rernu zagrejati na 220°C i pripremiti pleh obložen pek-papirom, zatim sipati testo u pleh, treba da izgleda ovako

Staviti da se peče 35 do 40 minuta. Probati čačkalicom ako ostane suva, hleb je pečen. Kad se ohladi seći, ja nisam baš čekala da bude skroz hladan. Ovako izgleda isečen

Divan je, mekan i rupičast, opet bez kvasca. 

Коментари

Популарни постови