HRONO KNEDLE
Hrono knedle
Svi volimo knedle, razne knedle, sa šljivama, sa kajsijama, višnjama, nutelom, razne slatke varijante, e ima i onih koji vole i slane knedle. Ja sam ovog puta osmislila hrono slane knedle koje se mogu spremati na dva načina. Prvo da naglasim da je važno da ranije napravite punjenje za knedle, kod mene ih je bilo nekoliko:
- 100 gr feta sira i jedna šaka seckane rukole
- 3 pune kašike sitnog sira i 2 kašike seckanog sušenog paradajza
- 120 gr seckane mocarele i šaka seckane mesnate slanine
- 100 gr brie sira i kašika seckanog svežeg bosiljka
Testo možete pripremati na dva načina, u zavisnosti od toga da li želite kuvane knedle ili pečene, razlikuje se i testo.
Za pečene knedle potrebno je:
- 300 gr speltinog integralnog brašna
- 20 gr otopljenog putera
- 1 kašika belanca(nemućenog)
- 150 ml vruće vode
Ostavila sam da stoji tokom noći u činiji pokriveno plastičnom folijom. Ujutru sam dodala malo soli i mali prstohvat sode bikarbone, umesila sam to u gusto testo i doradila ga na pobrašnjenoj površini. Podeliti testo na 8 delova i od svakog dela u rukama rastanjila ubacila kuglu punjenja i oblikovala loptu, tj. knedlu.Ostatak belanca koje sam koristila za testo, umutila sam u maloj činiji, svaku kuglu umočiti u belance, zatim uvaljati u susam, suncokret, lan ili šta god volite, zatim ih redjati na pleh obložen pek-papirom i peću u zagrejanoj rerni na 220°C 20 minuta.
Rezultat je ovakav-
Za kuvane knedle potrebno je:
- 200 ml vode
- 20 gr putera
- 350 gr speltinog integralnog brašna
- Malo soli
- 1 kašika belanca
Коментари
Постави коментар