INTEGRALNI HLEB BEZ KVASCA


Integralni hleb bez kvasca

Odavno nisam objavila nikakav hleb, zapravo ovde nisam nikada, a pravila sam ih nebrojano puta i već imam svoje male tajne kako da bude savršen
Ovaj hleb sam napravila jer sam se uželela jednostavnog hleba i takvog doručka. 
Za testo je potrebno:
  • 150 gr speltinog integralnog brašna
  • 100 gr ražanog integralnog brašna
  • 50 gr heljdinog brašna 
  • 2 kašike lana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 ml kisele vode
Treba da odstoji bar 8 sati, nakon toga dodati 1 kašičicu soli, 1 kesicu praška za pecivo i 2 kašike kisele vode. Dobro izmešati, sipati u kalup za hleb obložen pek-papirom i posuti semenkama golice i peći na 220°C poklopljeno 20 minuta, zatim još 25 minuta na 200°C. Kad se prohladi, može se lepo seći.


Коментари

Популарни постови