MLEČNI HLEB


Mlečni hleb

Nastao kao želja da napravim ukućanima drugačiji hleb, a ukusan i fin za sečenje i mackanje raznih mazalica. 
Potrebno je:
  • 700 gr belog pšeničnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • Pola kašičice šećera 
  • 10 gr suvog kvasca
  • 250 ml mlakog mleka
  • 150 ml mlake vode
  • 2 kašike ulja
Zamesiti testo i ostaviti sat vremena na toplom da stoji. Nakon toga doraditi na pobrašnjenoj površini, oblikovati hleb, staviti u pleh na papir za pečenje, posuti brašnom preko i ostaviti da stoji još 30 minuta.

 Zaseći hleb po želji, ja sam napravila mrežicu. U zagrejanu rernu staviti malu šerpicu sa ključalom vodom i staviti pleh da se peče hleb na 220°C 15 minuta, zatim smanjiti na 200°C izvaditi posudu sa vodom i peći još 30 minuta. Kad se prohladi koristiti, lepo se seče i još lepše jede 😁.

Коментари

Популарни постови