Hlebići sa suncokretom i sušenim paradajzom

Da li volite integralni hleb i peciva? Duže vreme se trudim da se hranim zdravo, pod tim ne podrazumevam izgladnjivanje ili zanemarivanje neke grupe namirnica, uglavnom je to integralno, a ne belo brašno, puter, a ne margarin, hladno cedjena ulja, a ne rafinisana... Izbor hrane koja nije industrijski preradjena koliko je god to moguće.
Jutros sam ispekla HLEBIĆE SA SUŠENIM PARADAJZOM I SUNCOKRETOM u zemljanim malim posudama.
*200 gr speltinog integralnog brašna
*100 gr heljdinog brašna
*3 pune kašike sincokreta
*2 pune kašike sušenog seckanog paradajza
*3 kašike maslinovog ulja
*200 ml kisele vode
Testo sam zamesila i ostavila preko noći. Ujutru sam dodala 1 prašak za pecivo i ravnu kašičicu soli. Zemljane posude namazati mašću ili uljem i zagrejati u rerni, kad budu mlake, sipati u njih testo i posuti suncokret preko. Peći na 200°C 25 minuta. Ostaviti da se prohlade u posudama i izvaditi. Fantastičan ukus, posebno kada su sastojci domaći, a brašno organsko @ecoagriserbia #goodfoodmilica
#doručak #hrono #inegralnihleb
#goodfood #bread #wholegrain
#speltflour #healthyfood

Коментари

Популарни постови