Tava buregi
Ovo je turski specijalitet, kod mene sa feta sirom, a Turci prave sa raznim filovima, mesom, povrćem, pa i sirom kao ja, jer burek je burek sa čime god bio.
Za ovaj burek potrebno vam je:
- 200 gr speltinog belog brašna
- 100 ml tople vode
- Prstohvat soli
- 2 kašike maslinovog ulja
Za fil : 100 gr feta sira
Za premazivanje: 80gr otopljenog putera
Zamesiti testo i podeliti na dva dela, premazati maslinovim uljem i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nakon toga premesiti testo i razvući koru što tanje pa premazati otopljenkm puterom, filovati po želji, ja sam stavila feta sir jer je suv, a nije dobro filovati nekim tečnim filom jer iscuri pa se ne ispeče dobro, uviti i napraviti pužić koji se blago oklagijom rastanji. Peći na suvom teflonskom tiganju na umerenoj temperaturi sa obe strane, zatim premazati otopljenim puterom.
Коментари
Постави коментар