PROJA OD PROSA
Proja od prosa
Proso je žitarica koja se koristila mnogo pre pšenice i kukuruza, izuzetno bogata mineralima i vitaminima, a ono što je danas izdvaja od drugih žitarica je zato što ne sadrži gluten.
Upotrebom prosa, pročitala sam da se probavni trakt oporavlja od upotrebe antibiotika. Prosano brašno zna da bude gorko, zato ja upotrebljavam zrno prosa koje sveže sameljem u mlinu.
Za ovu proju potrebno je:
Ostaviti da stoji preko noći pa ujutru dodati:
Peći na 200°C 30 minuta
Upotrebom prosa, pročitala sam da se probavni trakt oporavlja od upotrebe antibiotika. Prosano brašno zna da bude gorko, zato ja upotrebljavam zrno prosa koje sveže sameljem u mlinu.
Za ovu proju potrebno je:
- 250 gr prosanog brašna
- 150 gr speltinog mekog brašna(za one koji jedu bez glutena koristiti samo prosano brašno, za ostale umesto spelte, može i pšenično brašno)
- 250 ml bademovog mleka
- 100 ml tople kisele vode
Ostaviti da stoji preko noći pa ujutru dodati:
- 2 jaja umućena
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 150 gr feta sira
- 50 ml maslinovog ulja
Peći na 200°C 30 minuta
Коментари
Постави коментар