PESTO GENOVESE


PESTO GENOVESE

Najpoznatiji pesto, rasprostranjen svuda u svetu, naravno specijalitet italijanske kuhinje, ali čini mi se da nema mesta u svetu da se nije čulo za njega. 
Moja verzija glasi ovako:
  • Veza bosiljka (5 većih, bogatih grana)
  • 2 čena belog luka
  • 70 gr naribanog parmezana
  • 70 gr oraha
  • 70 gr pinjola
  • Malo soli
  • Kašika limunovog soka
  • 2,5 dl maslinovog ulja
Blago tostirati orahe i pinjile, kad se prohlade samleti ih. Dodati bosiljak, beli luk, parmezan, limunov sok i polovinu maslinovog ulja i sve izblendati. Zatim umešati ostatak maslinovog ulja. Čuvati u staklenoj teglici u frižideru oko 7 dana.
Odličan je u pasti, na prepečenom hlebu, na pici, kako god volite. 

Rekoh vam da je ovo nedelja pesta kod mene, pa tako i nastavljamo. 

Коментари

Популарни постови