Pesto od pistaća
PESTO OD PISTAĆA
Zvanično proglašavam ovu nedelju, nedeljom pesta, biće ih još dosta, nekih uobičajenih, a nekih manje poznatih, bar kod nas.
Jedan od pesta koji, od kada sam probala, ne zaboravljam, čini mi se da uvek mogu da osetim ukus u ustima. Karakterističan je za oblast Sicilije, tamo je specijalitet.
Potrebno je:
- 40 gr pistaća
- 40 gr parmezana
- 1 čen belog luka
- 120 gr svežeg bosiljka
- 2 kašike soka od limuna
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 1 dl maslinovog ulja
Ja sam ga jela uz speltinu testeninu, samo sam u vruću testeninu umešala dve kašike pesta, vi kombinujte kako želite, a javite utiske, jer verujte mi na reč, nećete ga zaboraviti.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиOdličan!
ОдговориИзбришиFenomenalan 👌
ИзбришиA u kombinaciji sa testeninom...mmmmm
ОдговориИзбриши