TELETINA KAO ISPOD SAČA
Teletina kao ispod sača
Ne znam osobu koja ne voli meso ispod sača, posebno teletinu, mislim da vole svi. Danas sam imala goste na ručku, a ovo je idealno da se pripremi, a da se svima ispoštuju ukusi.
Ne znam da li sam vam do sad rekla, ja se hranim po hrono pravilima i uvek kombinujem ručak koji odgovara i meni i mojim ukućanima.
Za ovaj ručak je potreban taj čuveni zemljani lonac, zemljani pekač, ali ako nemate nije neophodno, dobro će doći i bilo kakav pekač sa poklopcem. Potrebno je namastiti lonac mašću (može i ulje), ne previše, ali da unutrašnjost bude masna, zatim redjati sve što ću nabrojati tim redosledom.
Potrebno je:
Preko povrća poredjati komade teletine koja pre toga posoljena, začiniti i teletinu odozgo i staviti na vrh malo masti preko mesa:
Zaliti sa 200 ml vode i 200 ml belog vina. Poklopiti posudu i staviti u hladnu rernu, uključiti na 220°C na 3h. Nakon toga izvaditi iz rerne i pomeriti pivrće na vrh i vratiti u rernu da se malo zapeče. Mi smo jeli uz kupus salatu, a vi uz koju god želite. Bilo je i kolača, ne i za mene 😢, ali o tome u sledećem postu.
Ne znam da li sam vam do sad rekla, ja se hranim po hrono pravilima i uvek kombinujem ručak koji odgovara i meni i mojim ukućanima.
Za ovaj ručak je potreban taj čuveni zemljani lonac, zemljani pekač, ali ako nemate nije neophodno, dobro će doći i bilo kakav pekač sa poklopcem. Potrebno je namastiti lonac mašću (može i ulje), ne previše, ali da unutrašnjost bude masna, zatim redjati sve što ću nabrojati tim redosledom.
Potrebno je:
- 100 gr slanine
- 1 kg krompira
- 300 gr šargarepe
- 2 tikvice
- 3 glavuce crnog luka
- 5-6 čena belog luka
- 2,5 kg telećeg vrata
- Peršun
- Vlašac
- So
- Biber
- Lovorov list
- Dimljena začinska paprika
- 2 kašike masti
- 200 ml belog vina
- 200 ml
Preko povrća poredjati komade teletine koja pre toga posoljena, začiniti i teletinu odozgo i staviti na vrh malo masti preko mesa:
Zaliti sa 200 ml vode i 200 ml belog vina. Poklopiti posudu i staviti u hladnu rernu, uključiti na 220°C na 3h. Nakon toga izvaditi iz rerne i pomeriti pivrće na vrh i vratiti u rernu da se malo zapeče. Mi smo jeli uz kupus salatu, a vi uz koju god želite. Bilo je i kolača, ne i za mene 😢, ali o tome u sledećem postu.
Коментари
Постави коментар