PESTO ROSSO


PESTO ROSSO 

U ovoj nedelji pesta, ne bih mogla da izdvojim jedan koji mi je draži, svi su mi podjednako dragi, ali ako bih morala da izdvojim jedan koji je specifičnog ukusa, onda bi to bio ovaj. Moja verzija pesta, malo prilagodjena mom ukusu. 
Potrebno je:
  • 70 gr blanširanog badema
  • 10 crnih maslina
  • 3 pune kašike sušenog paradajza
  • 1 pečena crvena paprika
  • 40 gr naribanog jakog ovčijeg sira tipa pecorino
  • 1 puna kašika svežeg ruzmarina
  • Pola kašičice bibera
  • Malo naribane limunove kore
  • 100 ml maslinovog ulja (okvirno, nekad mi treba više, nekad manje)
Samleti bademe, dodati sušeni paradajz, pečenu papriku, sir, masline pa blago izblendati, dodati biber, limunovu koru i maslinovo ulje, lepo sjediniti i obavezno probati, ukus je fantazija. 
Pastu uvek mogu, a kad imam pesto koji je dovoljan sam po sebi, onda je i obrok za deset minuta. 
Probajte. 

Коментари

Популарни постови