KAJMAK POGAČICE


Kajmak pogačice


Potrebno je:
  • 100 gr starog jačeg kajmaka
  • 100 gr ječmenog brašna
  • 100 gr ražanog brašna
  • 150 ml kisele vode

Pomešati kajmak (hladan) i brašno i dobro izmešati, zatim dodati kiselu vodu. Sjediniti uviti činiju plastičnom folijom i ostaviti u frižideru da prenoći. Testo treba da bude tvrdo.
Ujutru dodati pola kesice praška za pecivo i malo soli jer je kajmak slan i ukoliko se teže meša dodati i kašiku kisele vode. Razmesiti na pobrašnjenoj površini i razvući koru debljine prsta, modlom vaditi pogačice, redjati na pleh obložen pek papirom. Premazati belancetom i posuti kimom. Peći na 200°C 15-20 minuta.
Ukus je najizraženiji kad se malo prohlade.

Коментари

Популарни постови